EKA
Rólunk kép

Az Együtt a Kisállatokért Alapítvány

(rövidítése a továbbiakban EKA) 2016. áprilisában kezdte meg hivatalos, alapítványi működését, 2019. októberétől közhasznú szervezetként működik. A gondolat és a szándék azonban már évek óta ért a kisállatszerető emberek fejében. A sok baj közepette egy maroknyi rágcsálós és nyuszis tenni akaró ember kovácsolódott össze, akiknek közös célja, hogy jobbá tegyük a kisállatok számára a világot. Ezt főleg adományokból finanszírozzuk és egytől egyig civil foglalkozásunk mellett, szabadidőnkben (sokszor alvás helyett) végezzük.

Rólunk kép

Alapítványunk fő célja

a kisállatok kulturált tartásának népszerűsítése a magyar emberek körében, illetve az állatvédelem fontosságának terjesztése az állatok szeretete, az állati élet méltóságának tisztelete érdekében. Kiemelt célunk az összefogás a tömegesen vagy otthonukban felelőtlenül, az állat életét veszélyeztetve szaporítók ellen. Legfőbb tevékenységünk azonban a veszélyben levő kisállatok mentése, rehabilitációja és örökbeadása, illetve az ehhez szükséges ideiglenes befogadói hálózat építése, bár céljaink megvalósulásával ez a szükséglet remélhetőleg csökkenő tendenciát mutat majd a következő években.

Rólunk kép

Céljaink elérése érdekében

a kisállatok tartásához szükséges ismeretterjesztő anyagokat állítunk össze és terjesztünk online és offline is. Évente több alkalommal rendezvényeket szervezünk (Rágcsálók Világa tavasszal és ősszel), oktató-gazdiképző programot dolgoztunk ki és valósítunk meg az állatválasztás előtt álló emberek részére, illetve óvodákban, iskolákban is népszerűsítjük az állatok szeretetét és helyes tartását. Szeretnénk, ha megteremtődne az élő párbeszéd, az érdekvédő fellépés lehetősége az állatvédők és az állatok veszélyeztetők, illetve a társadalom tagjai között.

Rólunk kép

Legmerészebb álmunk

egy koordinációs kisállatvédelmi központ létrehozása és persze az, hogy csak boldog állatok éljenek a világban.

Az EKA jelenleg tizenegy fajt ment, ezek: házi egér, sokcsecsű egér, mongol futóegér, kínai csíkos törpehörcsög, roborovszki törpehörcsög, dzsungáriai törpehörcsög, szíriai aranyhörcsög, degu, szibériai csíkos mókus, patkány és csincsilla.

A 2020-as évtől alapítványunk is jogosult adó 1%-ot gyűjteni.
Adószámunk: 18755987-1-42.

Ilyenek vagyunk mi

Rólunk kép

Átláthatóság

Az Együtt a Kisállatokért Alapítvány 2017. évi éves beszámolója (PK-342) [Letöltés]

Az Együtt a Kisállatokért Alapítvány 2018. évi éves beszámolója (PK-442) [Letöltés]

Az Együtt a Kisállatokért Alapítvány 2019. évi éves beszámolója (PK-542) [Letöltés]

Az Együtt a Kisállatokért Alapítvány 2020. évi éves beszámolója (PK-642) [Letöltés]

Az Együtt a Kisállatokért Alapítvány 2021. évi éves beszámolója (PK-742) [Letöltés]

1% gyűjtésérére jogosultság igazolása [Letöltés]

Támogatóink